Kiedy niezbędna jest polerka do szkła?

O ile o zastawę w zaciszu domowej kuchni możemy odpowiednio dbać nawet każdego dnia, to w lokalach gastronomicznych czy dużych obiektach, w jakich takowe się wykorzystuje jest to utrudnione. Wiele zależy od ilości naczyń, jakie użytkowane są codziennie.

W domu myjemy naczynia ręcznie bądź w zmywarce, osuszamy je i czyścimy delikatnymi gąbeczkami czy ścierkami z mikrofibry. W hotelu czy restauracji, nie ma na to zbyt wiele czasu. Właśnie tam przydają się więc profesjonalne urządzenia, które wyręczają pracowników w realizacji licznych zabiegów.

Pamiętajmy, że klienci tychże obiektów wymagają zawsze najlepszej obsługi. Niedopuszczalnym jest podanie obiadu na brudnym talerzu czy napoju w szklance z widocznymi rysami czy zaciekami.

Właśnie dlatego funkcjonują tam sprzęty, które automatycznie dbają o należyty stan zastawy stołowej. Na każdym zapleczu gastronomicznym dostępna jest zmywarka do naczyń, wraz z funkcją automatycznego suszenia. Ponieważ nikt nie ma czasu na ich ręczne wycieranie, w użytkowaniu codziennym do dyspozycji jest tam również polerka do szkła – nierzadko są to fachowe urządzenia do polerowania szkła. Dodajmy do tego, że można takowe również wypożyczać i z całą pewnością warto to robić, chociażby raz na kilka miesięcy. Zadaniem polerki jest nie tylko usuwanie powstałych po myciu zacieków na naczyniach, ale również drobnych rys, które na szkle pojawiają się bardzo często – na przykład w wyniku mycia naczyń zbyt szorstką gąbką czy używania właśnie zmywarki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.