Jak zrobić czekoladę do picia?

Gorąca czekolada do picia jest rarytasem, który uwielbia chyba każdy z nas. Warto jednak wiedzieć, że tylko ta gęsta i wytworzona z naturalnych składników będzie miała dobroczynny wpływ na nasz organizm. W innym przypadku dostarczy nam tylko puste kalorie.

Szczególnie w zimowe wieczory często marzymy o kubku gorącej czekolady do picia. Jeśli nie mamy ochoty wybrać się do klimatycznej pijalni tego smakołyku możemy przyrządzić ją samodzielnie w domu – przyznamy jednak, że nie jest to wcale takie proste.

[AdSense-A]

Aby przygotować w domowym zaciszu rozgrzewający napój, jakim jest czekolada do picia należy mieć spory zapas dobrej jakości czekolady (nigdy nie może to być czekolada w proszku ani wyrób czekolado podobny), mleko i niewielki garnek. Ilość składników i przedmiotów do jej przyrządzenia nie jest może duża jednak problem może sprawić sam rytuał wytworzenia dobrego napoju. Odpowiedni czas rozpuszczania czekolady, pieczołowite mieszanie składników, szybkie ostyganie i ponowne rozgrzewanie to zajęcie praco i czasochłonne, na które nie zawsze mamy ochotę.

Nie musimy sami przygotowywać czekolady do picia – możemy ją kupić w Manufakturze Czekolady, co więcej z pysznymi, owocowymi dodatkami. Czekolada do picia oferowana jest tam w specjalnych kubeczkach, których zawartość wystarczy zalać ciepłym mlekiem i wymieszać. Napój jest gotowy w kilka chwil a my możemy cieszyć się jego pysznym smakiem bez zbędnych konserwantów, środków zagęszczających i cukru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.